Դեղերի նկարագրություն
Ճակնդեղն` ընդդեմ արյան բարձր ճնշման
Ինչպես Globa-science-n է հաղորդում` ճակնդեղի հյութը պարունակում է մոտ 0.2 գրամ սննդային նիտրատներ:
Մարդու օրգանիզմում դրանք վերածվում են նեյտրիտ կոչվող քիմիական տարրի, որն արյան մեջ թափանցելով` վերածվում է ազոտի օքսիդի, իսկ սա գազ է, որը լայնացնում է արյունատար անոթները, բարելավում արյան շրջանառությունը:
«Մենք շատ զարմացանք, երբ այդքան փոքրիկ նիտրատը նման արդյունքի հանգեցրեց: Սակայն դեռ պարզ չէ` տվյալ ազդեցությունը երկարատև է, թե ոչ»,- նշել է հետազոտական խմբի ղեկավարը` Լոնդոնի բժշկական դպրոցի ներկայացուցիչ Ամրիտա Ահլուոլիան:
Մարդու օրգանիզմում դրանք վերածվում են նեյտրիտ կոչվող քիմիական տարրի, որն արյան մեջ թափանցելով` վերածվում է ազոտի օքսիդի, իսկ սա գազ է, որը լայնացնում է արյունատար անոթները, բարելավում արյան շրջանառությունը:
«Մենք շատ զարմացանք, երբ այդքան փոքրիկ նիտրատը նման արդյունքի հանգեցրեց: Սակայն դեռ պարզ չէ` տվյալ ազդեցությունը երկարատև է, թե ոչ»,- նշել է հետազոտական խմբի ղեկավարը` Լոնդոնի բժշկական դպրոցի ներկայացուցիչ Ամրիտա Ահլուոլիան: