Դեղերի նկարագրություն

Ճարպոտ սննդամթերքների չափից շատ օգտագործումը բարձրացնում է Ալցհեյմերի հիվանդության զարգացման վտանգը

Ուսումնասիրության մանրամասները տպագրվել են Annals of Neurology ամսագրում:
Գիտնականների պնդմամբ՝ ծեր կանայք, ովքեր օգտագործում են մեծ քանակությամբ ճարպեր պարունակող սնունդ, ունեն ավելի վատ հիշողություն, քան նրանք, ովքեր օգտագործում են ձիթապտղի և արևածաղկի յուղեր, ավոկադո, հացահատիկեղեն, ընդեղեն և այլն:
Բոստոնի Brigham and Women's Hospital-ի բժիշկ Օլիվա Օկերեկեն նշել է, որ այստեղ մեծ դեր է խաղում ոչ թե ճարպի քանակը, այլ ճարպի տեսակը: