Դեղերի նկարագրություն
Շաքարն օգնում է վարակներին` տարածվել մարդու օրգանիզմում
Գլյուկոզայի ցուցանիշների նվազումն օրգանիզմում թույլ է տալիս հաղթահարել շնչառական համակարգի հիվանդությունները, համենայնդեպս` բջջային մակարդակում: Ինչպես տեղեկացնում է РосБалт-ը` այս բացահայտումը թույլ է տալիս նորովի նայել գրիպների դեմ պայքարի հարցին:
Դրա շնորհիվ հնարավոր կդառնա ձերբազատվել եղանակային շիճուկների ստեղծումից: Հյուսիսային համալսարանի զեկույցում նշվում է, որ բոլոր վիրուսներին գլյուկոզա է անհրաժեշտ: Լաբորատոր հետազոտության ընթացքում գիտնականներն ուսումնասիրել են A տեսակի գրիպը, ինչի արդյունքում ապացուցվել է, որ վարակը կարելի է կառավարել գլյուկոզայի մետաբոլիզմի փոփոխության հաշվին:
Բջիջը վարակելուց հետո վարակը գտնվում է պղպջակի մեջ: Վարակային HA և M2 սպիտակուցներն օգտագործում են պղպջակի ներսի թթու միջավայրը, որպեսզի վարակային լիպիդային շերտը միախառնեն պղպջակի նույն տարրի հետ: Դրանից հետո վարակային գենոմը հայտնվում է ներբջջային հեղուկում:
Արդյունքում` այս գործընթացը կարգավորում է թթվայնությունը: Եթե մեծանա գլյուկոզայի մակարդակը բջջում, ապա վարակման ցուցանիշը կավելանա, իսկ հակառակ գործողության դեպքում նվազում է վարակի տարածման ցուցանիշը:
Դրա շնորհիվ հնարավոր կդառնա ձերբազատվել եղանակային շիճուկների ստեղծումից: Հյուսիսային համալսարանի զեկույցում նշվում է, որ բոլոր վիրուսներին գլյուկոզա է անհրաժեշտ: Լաբորատոր հետազոտության ընթացքում գիտնականներն ուսումնասիրել են A տեսակի գրիպը, ինչի արդյունքում ապացուցվել է, որ վարակը կարելի է կառավարել գլյուկոզայի մետաբոլիզմի փոփոխության հաշվին:
Բջիջը վարակելուց հետո վարակը գտնվում է պղպջակի մեջ: Վարակային HA և M2 սպիտակուցներն օգտագործում են պղպջակի ներսի թթու միջավայրը, որպեսզի վարակային լիպիդային շերտը միախառնեն պղպջակի նույն տարրի հետ: Դրանից հետո վարակային գենոմը հայտնվում է ներբջջային հեղուկում:
Արդյունքում` այս գործընթացը կարգավորում է թթվայնությունը: Եթե մեծանա գլյուկոզայի մակարդակը բջջում, ապա վարակման ցուցանիշը կավելանա, իսկ հակառակ գործողության դեպքում նվազում է վարակի տարածման ցուցանիշը: