Դեղերի նկարագրություն

Պանիրն ու միսը գրեթե նույնքան վտանգավոր են, որքան նիկոտինը

Կենդանական սպիտակուցները քառապատկում են քաղցկեղից մահանալու հավանականությունը 50 տարեկանից բարձր մարդկանց մոտ:
18 տարի տևած հետազոտության արդյունքում մասնագետներն ուսումնասիրել են 64000 մարդու:
Բժիշկները հանգել են այն եզրակացությանը, որ կենդանական սպիտակուցները մեծացնում են IGF1 հորմոնի ակտիվությունը, ինչը նպաստում է քաղցկեղային ուռուցքների մեծացմանը, ինչպես նաև՝ քաղցկեղածին բջիջների զարգացմանը:
Բժիշկները 50-նն անց մարդկանց խորհուրդ են տալիս միսը փոխարինել ձկով, ինչպես նաև՝ անցնել բուսական սպիտակուցային սննդակարգի` լոբազգեղենի և ոսպի: