Դեղերի նկարագրություն

Դիետոլոգները կարմիր բողկը լավագույն մթերք են ճանաչել

Սննդակարգում բողկի հաճախակի օգտագործումը կարող է օգնել հազի, արյան բարձր ճնշման և ցածր դիմադրողականության դեպքում: Կարմիր բողկում առկա ֆիտոքիմիական միացությունների բաղադրությունը նաև հակաքաղցկեղային ազդեցություն է ունենում:
Բացի այդ՝ այն հարուստ է վիտամին C-ով և կալիումով, իսկ մանրաթելի պարունակության շնորհիվ բանջարեղենն օգտակար է նաև շաքարախտով և ստամոքսաաղիքային խնդիրներով տառապող մարդկանց համար:
tert.am