Դեղերի նկարագրություն

Կարտոֆիլի ֆրին և մանկական սնունդը` կանցերոգենների աղբյուր

Խոսքն ակրիլամիդի և նրա ածանցյալների մասին է, ինչի հետևանքով ավելի շատ տուժում են երեխաները: Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ որքան ուժեղ է սննդամթերքի ջերմային մշակումը և տապակման գործընթացը, այնքան ավելի շատ է կացերոգենների քանակը:
Նման միացությունների բարձր չափաբաժին է հայտնաբերվել KFC-ների կարտոֆիլե ֆրիի, փքաբլիթների և նախաճաշի համար նախատեսված խրթխրթան թերթիկների մեջ:
Վտանգավոր ակրիլամիդ կոչվող միացությունը մուտք է գործում ստամոքսաաղիքային գոտի, այնուհետև հեշտությամբ տարածվում բոլոր օրգաններով և ակտիվորեն մետաբոլիզացվում:
tert.am