Դեղերի նկարագրություն

Ընկույզը կանխում է սրտանոթային հիվանդությունները

Նախորդ ուսումնասիրությունների արդյունքների հիման վրա մասնագետները պարզել են, որ որոշակի չափաբաժնով ընկույզի ամենօրյա օգտագործումը նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը 28-29%-ով և այլ հիվանդությունների պատճառով առաջացող մահացությունների ռիսկը՝ 17%-ով:
Ընկույզի օգտակար ազդեցությունը շատ ցածր է միայն շաքարախտի և ինսուլտի ռիսկային գործոնի պարագայում:
Ընկույզը բազմաթիվ վիտամիններ, հանքային նյութեր և չհագեցած ճարպաթթուներ է պարունակում, որոնք իջեցնում են խոլեստերինի մակարդակը և նվազեցնում օրգանիզմում առկա բորբոքային պրոցեսը:
Ավելի վաղ Հարվարդի հանրային առողջապահության դպրոցի աշխատակիցները ուսումնասիրություններ են անցկացրել, թե ինչպես է ընկույզն ազդում ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղի վրա:
Այն կանայք, ովքեր շաբաթը երկու անգամ մի բուռ ընկույզ են օգտագործել, նրանց մոտ ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղի զարգացման ռիսկը կրճատվել է 35%-ով: